DorpsPubQuiz Garderen

Door Aleida Hekman

vr 18 nov 2022

Aleida Hekman

vr 18 nov 2022

Sfeervolle tweede editie DorpsPubQuiz Garderen

Team Met de ‘Wijn@Tafel’ wist wederom heel knap eerste te worden tijdens de tweede DorpsPubQuiz Garderen van seizoen 2022-2023. ’Deurdauwers 1’ werd goede tweede en ‘De Damclub Garderen’ wist langzaam maar zeker op te stomen naar de derde plaats.

Ondanks dat de rest van de teams niet in de prijzen viel was het toch feest voor iedereen. Teunette Koffijberg en Coriene Bokhorst hadden samen met de rest van de organisatie het thema van deze avond bepaald op: ‘December Feestmaand’. In de uitnodiging werden deelnemers opgeroepen om vooral in een mooie feestoutfit, foute kersttrui, pietenpak of iets dergelijks naar de DorpsPubQuiz te komen. Toen op een gegeven moment een vriendelijk lachend mannetje met een (heel) klein buikje de zaal inkwam dacht de organisatie dan ook even dat de Kerstman hoogstpersoonlijk aanwezig zou zijn. Dit bleek helaas niet het geval, Berry van de Brink bleek ingezet als extra tafelvulling bij ‘Team Obelix’. Ronald van ‘Team Vaarkamp’ begon de avond met een mooie Kerstmanbaard. Het bleek alleen lastig consumeren (lees wijn drinken) met zo’n baard waardoor de gezichtslokken ruim voor de quiz begon al weer verdwenen. Dat de jury, en waarschijnlijk meer dames in de zaal, afgeleid werd door het mooie strakke blauwe sneeuwpoppenpak waarin Rik en Maarten Bronkhorst de quiz presenteerden sprak voor zich.

De organisatie wil alle deelnemers een groot compliment geven voor de creativiteit en inventiviteit waarmee er door de meeste teams invulling is gegeven aan het thema. Voor een impressie verwijzen we naar het fotoalbum van deze avond, deze is te leuk om niet te delen: >> Ga naar fotoalbum

Wat verder opviel deze avond was, buiten een bomvolle Wardborg, dat ‘Team Erratum’ gelukkig weer aanwezig was maar nu ontbrak ‘Team Ongeregeld’. Een baby van één week oud bleek de reden. We hebben begrepen dat ze er de volgende keer gewoon weer bij zijn. Namens de organisatie van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! We hopen dat hij net zo knap wordt als zijn moeder en niet zo vervelend als zijn vader.

Zoals gezegd was het thema ‘December Feestmaand’, hier waren de quizrondes op afgestemd. Een ronde over Sinterklaas, een vragenronde over Kerst, een muziekronde met Kerstnummers en een proefronde met pepernoten. Hierbij moesten 10 verschillende smaken pepernoten geraden worden. Dit tot grote frustratie van sommige deelnemers die ondanks de lijst met keuzemogelijkheden de stroopwafel-, stracciatella-, cappuccino-, appel-kaneel- en kokospepernoten niet van elkaar konden onderscheiden. Minder moeite kosten de Oranje- en Tompoucepepernoten, maar dit waarschijnlijk alleen omdat de kleur voor zich sprak.

Er werd weer gestreden op het scherpst van de snede en de emoties liepen hoog op. Voor de jury was het dan ook een pittige avond. Hertellingen werden gevraagd, jaartallen werden nogmaals ge- checkt, een sneeuwvlokje bediscussieerd en een halve/hele puntenronde met een stempel bleek voor velen lastig. Voor alle zekerheid leggen wij nog één keer het regelement met betrekking tot de jurering uit: regel 1. de jury heeft altijd gelijk, en regel 2. als de jury eens geen gelijk heeft treed automatisch regel 1. in werking. En ondanks dat we alle zorgvuldigheid nastreven kan er een foutje gemaakt worden. Helaas voor ‘Team Kweetnie’ hielp zelfs twee keer alle antwoorden nakijken en nogmaals punten tellen niet en restte hen een teleurstellende 17e plek. We snappen de teleurstelling maar adviseren de kritische blik toch meer op het team zelf dan op de jury te richten.

Het is niet over voor de laatste vraag gesteld is bleek ook deze avond weer. Tijdens de twee tussenstanden waren er weer grote verrassingen en ook in de eindstand bleek, buiten de steady eerste plek voor ‘Met de Wijn@Tafel’, een aantal teams zichzelf overtroffen te hebben.

Deurdauwers 1. meldde zich net als vorig jaar weer in de hoogste regionen met een mooie tweede plek. Op de derde plek voor het eerst ‘de Damclub’. Vorig jaar veelal te vinden in de onderste regionen en nu in de top drie! Een verklaring blijkt een aantal nieuwe teamleden die naast dammen ook goed zijn in het raden van computerspelletjes en pepernoten. Dan was er nóg een team, het zal u niet ontgaan zijn, dat ver boven zichzelf uitsteeg. Niets veranderd in de teamsamenstelling, even luidruchtig en creatief als altijd en zelfs geen verandering in het innamepatroon en dan ineens eindigen op de vierde plek. In dit geval heeft de jury er voor de zekerheid zelf maar even voor gekozen de punten van dit team nogmaals te tellen. Maar het onwaarschijnlijke bleek echt waar. Gelukkig waren ze zelf net zo verbaast en blij als wij en ja we hebben het hier natuurlijk over ‘Team Tafelkleed’. Maar de allergrootste verrassing van de avond, dat was toch echt ‘Team Vaarkamp’ helemaal onwennig en ontregeld eindigden zij als vijfde, nooit eerder behaalden ze zo’n hoge klassering. Wij denken dat ze van schrik de volgende keer gewoon weer vertrouwd als 15e of 16e eindigen. Team‘Obelix’ behaalde wederom dankzij Jasper een (gedeelde) vijfde- en geen derde plek. In de onderste regionen waren wat kleine verschuivingen. ‘Team OMANIDO’ blijft het dapper proberen. Zelfs doorselecteren en het uitnodigen van gastspelers mocht bij zowel ‘The Golden Girls, ‘De Kokkies’, ‘Spuit 11’en ‘The Hatefull Eight niet baten. Gelukkig stond er wel weer kaas en worst op de tafel. Dit maal gesponsord door Garage Zevenbergen. Toen halverwege de avond Pim van het Smulhuis met zijn gezin ook nog eens warme hapjes kwam brengen was voor de meeste teams de uitspraak “meedoen is belangrijker dan winnen” van toepassing, en zo is het!

Team ‘Met de Wijn@Tafel’ mocht de avondhoofdprijs een Borrelpanbon gesponsord door Jan Schuur Meesterbouwer in ontvangst nemen. Aller slimste in de Rood/Groen rode was Wim Mulderij, hij wist de meeste vragen over Lionel Messi goed te gokken. Hij won een versgebakken speculaaspop.
Conclusie: het was weer een mooie avond, en daar hoort natuurlijk een dankwoord bij, want zonder hulp was het niet gelukt. Allereerst dank aan Marcel Kraai, Herman Kool en Ingrid Mulder die veel werk verzet hebben bij het klaarzetten van de zaal, enorm fijn. Dan het horecateam: Ebbo van Engelen, Sandra Versteeg, Yvonne Pol, Arjet van Milgen en Tineke de Bruin enorm bedankt voor het verzorgen van- en bedienen op deze avond. Jullie zijn echt een ijzersterk team. Kaas en worst werd gesponsord door Garage Zevenbergen, de warme hapjes door Pim van Het Smulhuis en dorpshuis de Wardborg. De bakjes waar de pepernoten in zaten zijn aangeboden door Vishandel Harm Roosendaal (donderdag bij de Coöp). En tot slot werd de avondhoofdprijs gesponsord door Jan Schuur Meesterbouwer uit Speuld. Alle sponsoren enorm bedankt.

En mocht je nou als deelnemer van de DorpsPubquiz een sponsor (van deze of voorgaande avonden) tegenkomen zeg dan eens: hé sponsor dank je wel! Jouw kaasblokje, worst, bitterbal of prijs heeft de avond een extra leuk tintje gegeven. En het geeft de organisatie net iets meer ruimte om de DorpsPubQuiz op deze manier te organiseren. Bovendien is het leuk om je waardering uit te spreken. Mocht je voor de volgende keer denken: Ik weet en kan het toch echt beter dan de organisatie meld je dan aan voor een plek in de organisatie. Of denk je, het is toch echt wel heel erg leuk zo’n DorpsPubQuiz, ik wil best een keer helpen met klaarzetten en/of opruimen meld je dan ook. Of mocht je willen sponsoren dan ben je uiteraard ook van harte welkom! Laat het ons weten.

De volgende DorpsPubQuiz is op 20 januari 2023. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Misschien vind je dit ook leuk…

DorpsPubQuiz Garderen

DorpsPubQuiz Garderen

Flitsende start DorpsPubQuiz Garderen in 2023Afgeladen vol was het op...

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel Op 12 januari ontmoetten we elkaar op de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *