DorpsPubQuiz Garderen

Door Rolf Eerens

vr 20 jan 2023

Rolf Eerens

vr 20 jan 2023

Flitsende start DorpsPubQuiz Garderen in 2023

Afgeladen vol was het op vrijdag 20 januari jl. in De Wardborg en dat kwam niet alleen door penningmeester Teunette Koffijberg die van de organisatie groen licht had gekregen om alle aanwezigen een nieuwjaarsborrel aan te bieden. Maar liefst 22 teams hadden zich ingeschreven voor de DorpsPubQuiz die dit keer als thema had: ‘Een terugblik op 2022’. De organisatie had zich weer ingezet om er een leuke, gevarieerde DorpsPubQuiz van de maken, maar in haar openingswoord had Coriene Bronkhorst al vast gewaarschuwd dat het geen gemakkelijke quiz zou worden. Dat bleek maar al te waar. In alle opzichten was het een pittige quiz.

Aan de resultaten van de quiz te zien leek iedereen het jaar 2022 graag snel te willen vergeten, want bij een flink aantal teams leek het voorbije jaar volledig van de geheugenschijf te zijn gewist. Hoewel de meeste teams nog wel wisten in welke maand koningin Elizabeth II overleed, waren ze de maand waarin ons aller Piet Paulusma richting wolken ging al lang weer vergeten. En dat viel de organisatie toch wel tegen. Wat ook uitermate teleurstellend was, was dat sommige teams nog wel wisten wie Glenda Batta (Glennis Grace) was, en dan waren ze het er ook volmondig over eens dat deze dame veel te weinig straf had gekregen voor haar volkomen geschifte gedrag, maar het exacte aantal uren taakstraf (200) wisten de meeste teams dan weer niet. Op zich was dat al een taakstraf waard. Dieptepunt was echter dat zelfs de diehards Ajaxfans niet meer wisten dat Ajax in de Championsleague twee keer(!) een hele dikke nederlaag leed tegen hetzelfde team (Napoli). Maar dat hadden ze natuurlijk verdrongen.

De proefronde, dit keer met diverse kruiden, was ook deze maal weer hilarisch. De kruiden waren beschikbaar gesteld door Yvonne van de Pol van Meesterkruiden, waarvoor natuurlijk onze heel hartelijk dank. Omdat we vanuit de organisatie altijd strikte geheimhouding over de vragen en rondes nastreven, was dit een uitdaging. Yvonne altijd enthousiast, van goede wil en zeer behulpzaam mocht ook in haar eigen kring niet laten weten dat deze ronde plaats zou vinden. Uit betrouwbare bronnen hebben we begrepen dat dit bijna, maar toch niet helemaal, gelukt is. Gelukkig heeft deze voorkennis bij de teams niet tot betere resultaten geleid. Zelfs het team waarvan de teamleden (Bennie Bronkhorst en Berry van de Brink) dagelijks met deze kruiden werken, wist niet alles. Natuurlijk begrijpen we het als je koriander, komijn, kaneel en kruidnagel door elkaar haalt maar dat dit team zelfs de Italiaanse kruiden niet wist te herkennen……nee, dat hadden we toch niet verwacht.

Dat de DorpsPubQuiz moeilijk én spannend was blijkt wel uit de eindstand en het puntentotaal. Waar normaliter de winnaar van de quiz een puntentotaal boven de 70 heeft, had winnaar Erratum nu slechts 65,5 punten, een half puntje meer dan het Driemtiem en de Damclub. Een speciale vermelding was er voor Deurdauwers 1 én 2, omdat ze voor het eerst in de geschiedenis van de DorpsPubQuiz tot aan ronde 7 niet waren komen klagen, zeuren of bezwaar maken bij de jurytafel. Met dit gedrag verdiende ze een bittergarnituur. Helaas ging het in ronde 8 toch weer mis en was de teamcaptain van Deurdauwers 1 al weer op weg naar de jurytafel om zijn beklag te doen. Ongelukkigerwijs kwam hij op zijn pad de quizmaster tegen die hem op straffe van een rondje bitterballen voor de hele zaal te kijk zette. Toch verdiende deze teamcaptain ook een compliment. Samen met Bert Kruitbosch van Team de Kruuten heeft hij ‘s middags de zaal helpen opbouwen in de snelste tijd ooit en dat zonder mopperen. Heel veel dank dus aan Mark Bokhorst en Bert. En wat fijn dat Mark zich voor de volgende keer reeds weer heeft aangemeld om de zaal in gereedheid te brengen, waarbij hij zal proberen een nieuw snelheidsrecord te vestigen.

Dan waren er nog wat verrassingen tijdens de avond. Team OMANIDO met een gemiddelde score van vijf punten per ronde, bleek tijdens de muziekronde alles goed te hebben, wat hen maar liefst 10 punten opleverde. Door deze tsunami aan punten steeg team OMANIDO fors in het klassement. Vanuit de onderste regionen stegen ze naar een mooie plek in de middenmoot. Uiteraard werd dat gevierd met een bittergarnituur. Ook de BokkenBaauwers hadden in deze ronde alles goed wat eveneens met bitterballen werd beloond. En waar sommige teams tegenvielen, kunnen andere teams dus zomaar ineens verrassend goed scoren. Hoewel die gedroomde 5e plaats voor Team Vaarkamp ook dit keer weer veel te hoog gegrepen was en Team Obelix ditmaal dankzij Martijn Strijbos, Bennie Bronkhorst en Berry van de Brink geen 5e maar 8ewerd. Teamcaptain Jasper de Wilde heeft aangeven maatregelen te zullen nemen.
Tenslotte nog even het team van Gemmie (de vrijwilligerscoördinator van de Wardborg: Quiztetnie. Ze stonden op de reservelijst maar konden toch meedoen. Met haar team, dat bestond uit vier personen, dacht zij van tevoren dat het een gelopen race zou zijn, een makkie. Toch moest ze daar later op terugkomen. Gelet op de naam van haar team moest Gemmie zich na afloop tevreden stellen met een uiterst passende plaats in de ranglijst: 19e . Je weet het nooit van tevoren.

Zoals gezegd mocht team Erratum de avondhoofdprijs in ontvangst nemen. Dit keer was dat een bon van snackbar ’t Speuldje, gesponsord door Yvonne van de Pol van Meesterkruiden. Uit dit winnende team won Wieger de prijs voor de slimste deelnemer van de avond in de rood-groen ronde. Hij werd beloond met een lekkere fles wijn. Het overzicht van het klassement staat hieronder.
Uiteraard stonden er op tafel weer smakelijke hapjes. Ineke Schuiteman van Schuiteman Woninginrichting en Johan Kommer van Kommer Motors VOF sponsorden de koude hapjes terwijl Gert en Yvonne Schuiteman van Slagerij Schuiteman de warme hapjes verzorgden. Super!!

Alle sponsoren heel hartelijk dank en eveneens een woord van dank aan de Gemeente Barneveld die gezien het maatschappelijk belang van de DorpsPubQuiz een bedrag beschikbaar gesteld heeft ter ondersteuning van de uitvoer van de DorpsPubQuizzen. Waarbij we nogmaals benoemen willen dat de organisatie geen winstbelang heeft en alle inkomsten ten goede komen aan, en geïnvesteerd worden in de DorpsPubQuiz en De Wardborg.

Tot slot een woord van dank aan het horecateam o.l.v. van Klaas: Yvonne, Tineke, Erika en Marjon. Wij waren wederom enorm blij met jullie geweldige inzet.
De volgende en tevens laatste DorpsPubQuiz van dit seizoen staat gepland op vrijdag 17 maart a.s. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Misschien vind je dit ook leuk…

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel Op 12 januari ontmoetten we elkaar op de...

Voorlezen met Kerst

Voorlezen met Kerst

De Zoete Zusjes vieren Kerst De Zoete Zusjes vieren Kerst  Wat een...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest