Team ‘Per Seconde Grijzer’ bleek vrijdagavond over de meeste kennis van de avond te beschikken en zij werden dan ook terecht uitgeroepen tot de winnaars van de eerste Garderense DorpsPubQuiz. Op de voet gevolgd door team ‘Deurdauwers 2’ met een mooie tweede-  en met team  ‘Kweetnie’ op een goede derde plaats.

Dorpshuis De Wardborg bleek vorige week een prima locatie voor de eerste Garderense DorpsPubQuiz. Een initiatief van Coriene Bokhorst en Teunette Koffijberg, die van mening waren dat er in het dorp, na corona, weer behoefte was aan een leuke activiteit voor volwassenen. In overleg met het bestuur van De Wardborg werd er besloten tot het organiseren van DorpsPubQuizcompetitie, waarbij gedurende het winterseizoen 2021/2022 in vier avonden gestreden kan worden voor een avondoverwinning. Bij een deelname van minimaal drie keer kan er zelfs gegaan worden voor een seizoensoverwinning. Stichting De Wardborg heeft hiervoor een mooie wisselbeker beschikbaar gesteld. Met dit concept zijn beide dames daarna actief aan de slag gegaan en hebben ze een concrete invulling aan de avonden weten te geven. Maarten en Rik Bronkhorst werden bereid gevonden de quizzen inhoudelijk te organiseren en de presentatie op zich te nemen. Ebbo van Engelen en “good old” Thijs Schuurman, beheerders van De Wardborg, werden bij de verdere invulling van de avonden betrokken. Dat het initiatief van Coriene en Teunette goed ontvangen werd bleek wel uit het feit dat al vrij snel, na aankondiging van de DorpsPubQuiz en publicatie op social media, het maximaal aantal van 20 deelnemende teams bereikt werd.

De teams, bestaande uit maximaal zes deelnemers, gingen dan ook, na coronacheck, enthousiast de strijd met elkaar aan. De diversiteit onder de deelnemers was groot, zo werd er deelgenomen door familieteams, buren, vriendengroepen en sportclubs. Zo waren er teams die uitblonken in het bedenken van een creatieve teamnaam als b.v. ‘Kale Koppen niet te Stoppen’, ‘Quizpelturig’,  ‘Quiznix’ en ‘6 wijn graag!!’. En waren er teams die zich onderscheidden in hun outfit, zo zag ‘de Wandelsubclub’ de DorpsPubQuiz door een roze zonneklep en had ‘team Kweetnie’ zelfs T-Shirts met de teamnaam laten drukken, waarschijnlijk als enig tastbaar aandenken aan deze eerste quiz.

Er werden negen rondes gespeeld met onder meer een plaatjes ronde, algemene kennis vragen en geluids-en muziekfragmenten. Er werd fanatiek gestreden waarbij tijdens de tussenstand bleek dat de teams niet veel voor elkaar onder deden en er minimale verschillen waren in het puntenaantal. Tussendoor werd er een individuele ronde rood/groen gespeeld waarbij Diana Waaijenberg de slimste van de avond bleek en zij een mooie prijs in ontvangst mocht nemen. Team ‘De Kokkies’ wist het aantal attracties in pretpark Julianatoren (62) exact  aan te geven en zij wonnen dan ook de prijs voor de benaderingsvraag

De uitslag

Team

Plaats

Punten

Per Seconde Grijzer

1

73

DeurDauwers 2

2

70,5

Kweetnie

3

70

BokkenBaauwers

4

68,5

DeurDauwers 1

5

68

Team Jasper

6

67

Pottenbakkers

7

66,5

Doeradi

7

66,5

“Zes Wijn Graag!!”

7

66,5

QuizNiX

10

66

De Kokkies

10

66

Team Compleet

12

64,5

Quizpelturig

13

64

Wandelsubclub

14

61,5

DamClubGarderen

14

61,5

Team Vaarkamp

16

59

Team Sanne

17

55

de Bourgondiers

18

51,5

Golden Oldies

19

51

Kale Koppen niet te Stoppen

20

48,5