Di Feb.07 Omgevingsvisie Barneveld 2040

di 7 feb 2023

Aanvang 19:30 uur

De Wardborg

Vrije inloop

Onbeperkt

Onbeperkt

di 7 feb 2023

Omgevingsvisie Barneveld 2040

Hoe ziet Barneveld eruit over 20 jaar? Wat is nodig om verder te kunnen groeien? Welke keuzes moeten we daarvoor nu maken? Barneveld werkt sinds 2020 aan een omgevingsvisie voor Barneveld in 2040. Daarin komen de ambities en opgaven voor de leefomgeving op de lange termijn.

Samen keuzes maken voor een duurzame toekomst

Samen met inwoners bepalen we in welke richting Barneveld zich ontwikkelt tot 2040. We bespreken wat we belangrijk vinden in onze leefomgeving. En welke koers we kiezen voor onze toekomst. De wensen en belangen van partners en inwoners nemen we daarin zo goed mogelijk mee.

Gesprekken over de omgevingsvisie

Allerlei vraagstukken worden in onderlinge samenhang bekeken. Op verschillende manieren en momenten gaat de gemeente in gesprek met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Blijft Barneveld dorps of krijgt het stedelijke trekken? Hoe vinden we een goede balans tussen woningbouw, landbouw, energietransitie, natuur en ondernemerschap? En wat is nodig voor een duurzame toekomst van landbouw en bedrijfsleven? De gesprekken vinden plaats begin 2023.

Praat mee over de toekomst van Barneveld

Vanaf begin februari tot half maart 2023 kunt u zich uitspreken over de toekomst van uw gemeente. We gaan dan met u in gesprek over twee toekomstscenario’s: dorps of meer stedelijk. Deze scenario’s kwamen naar voren uit eerdere gesprekken met bewoners, ondernemers en organisaties . We hoeven niet te kiezen tussen de scenario’s, maar proberen het beste te halen uit de scenario’s. Zo komen we uiteindelijk tot één scenario. Dit doen we met: “Het Barnevelds Toekomstspel, Groeten uit 2040”.

Kom naar een gespreksavond of doe online mee!  

Voor deze tweede gespreksronde (februari-maart) maken we een ronde langs de dorpen. In totaal zijn er 8 bijeenkomsten op locatie: 2 in Barneveld en de overige 6 in de verschillende dorpen. Online deelnemen kan ook, op 3 verschillende data. Bij alle bijeenkomsten (online en op locatie) staat de toekomst van de gehele gemeente Barneveld, dus inclusief alle dorpen, centraal.

Meer weten?

Op de website van de gemeente kunt u meer informatie vinden over over de voortgang en de twee voorkeursscenarios. Wilt u meepraten, meldt u dan aan via onderstaande website.

Misschien vind je dit ook leuk…

Vr Jan.27 Filmhuis De Wardborg

Vr Jan.27 Filmhuis De Wardborg

Into the Wild Filmhuis De Wardborg opent dit jaar met de prachtige Amerikaanse biografische dramafilm Into the Wild...

Vr Jan.27 KrantCafé

Vr Jan.27 KrantCafé

Welkom in het "Grand" KrantCafé! In Januari en Februari organiseert De Wardborg weer het KrantCafé. Kom elke...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest