Vr Mrt.31 Filmhuis De Wardborg

vr 31 mrt 2023

Aanvang 19:30 uur

De Wardborg

€ 9,00 (inclusief 1 consumptie)

Maximaal 50

16+

vr 31 mrt 2023

Thelma & Louise (1991)

Thelma (Geena Davis) en Louise (Susan Sarandon) zitten allebei vast in een uitzichtloos leven en teleurstellende relaties. Thelma is getrouwd met Darryl die zijn vrouw het liefst achter het aanrecht ziet, zodat hij ongestoord naar de televisie kan kijken en de tien jaar oudere Louise werkt als serveerster in een eethuis. Haar musicerende vriend is zelden thuis.

In een oude, open Ford Thunderbolt van Louise gaan ze met z’n tweeën een paar dagen op stap om de zinnen te verzetten. Tijdens een tussenstop zorgen de onwelkome attenties van een opdringerige kerel voor een gewelddadige escalatie. De twee vriendinnen slaan op de vlucht richting Mexico, omdat Louise vreest dat een beroep op noodweer niet geloofd zal worden. Al snel zitten de State Police en de FBI hen op de hielen.

Deze ijzersterke roadmovie met een sterk feministische inslag uit 1991 werd geregisseerd door de Brit Ridley Scott. Voor hem was deze film het eerste grote succes sinds zijn kaskrakers Alien (1979) en Blade Runner (1982). Hij werd geprezen om zijn spelregie, personageontwikkeling en vertelstructuur.

Daarnaast werd de film gewaardeerd om het uitstekende acteerwerk van Geena Davis en Susan Sarandon. Verder zien we Harvey Keitel als inspecteur Hal Slocumb. Voor Brad Pitt betekende deze film zijn doorbraak.

Thelma & Louise werd genomineerd voor maar liefst zes Oscars, maar kreeg er uiteindelijk slechts één voor het scenario. Daarnaast won de film een Golden Globe.

De filmmuziek werd gecomponeerd door Hans Zimmer met Pete Haycock op de slide gitaar bij het hoofdthema “Thunderbird”. Glenn Frey (Eagles), B.B. King, Chris Whitley en Marianne Faithfull hebben ook aan de soundtrack bijgedragen.

Om alvast een beetje in de stemming te komen kun je hieronder alvast naar een soundtrack van de film luisteren

Bron: Youtube

Misschien vind je dit ook leuk…

Vr Jan.27 Filmhuis De Wardborg

Vr Jan.27 Filmhuis De Wardborg

Into the Wild Filmhuis De Wardborg opent dit jaar met de prachtige Amerikaanse biografische dramafilm Into the Wild...

Vr Jan.27 KrantCafé

Vr Jan.27 KrantCafé

Welkom in het "Grand" KrantCafé! In Januari en Februari organiseert De Wardborg weer het KrantCafé. Kom elke...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest