Filmhuis De Wardborg

Activiteiten volwassenen 9 Filmhuis De Wardborg mei

Films van betekenis.

Films die ons ‘aanspreken’. Films die midden in het leven staan .. of net er buiten.

Wat is er mooier dan samen in een gezellige omgeving films te beleven die iets zeggen over ons, onze relaties en onze samenleving. De intieme ‘huiskamer’ omgeving van ons mooie nieuwe filmzaal in het dorpshuis biedt een uitgelezen plek om onder het genot van een hapje en drankje na afloop in gesprek te gaan over de thema’s, over wat ons in de film raakt, waar we ons in herkennen of wat het voor ons kan betekenen.

Zin om mee te doen? Iedere laatste vrijdag van de maand is het filmhuis geopend vanaf 19.30u.

Heb je een passie voor film en zin om mee te denken voor het programmering? Neem dan contact op met Raymond Ygosse via filmhuis@dewarborg.nl

Vrijdag 27 mei

19:30 - 23:00 uur

De Wardborg

€9,- incl. drankje

min. 10 personen

De film van de maand mei is: “Das Schweigende Klassenzimmer

Deze film uit 2018 van regisseur Lars Kraume (Der Staat gegen Fritz Bauer, 2015) vertelt het waargebeurde verhaal van een protestactie van een Oost-Duitse examenklas in 1956 en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dietrich Garstka, die destijds zelf één van de leerlingen was.

Nadat de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt in een bioscoop in West-Berlijn schokkende beelden zien over de opstand in Boedapest, besluiten zij een actie te organiseren om hun solidariteit met de gevallen slachtoffers te betuigen. Dit doen zij door met hun klasgenoten een minuut stilte te houden tijdens de les. Hun protest zorgt voor flinke opschudding. Wanneer het ministerie van Onderwijs hierover ingelicht wordt, wordt hun actie als een contrarevolutionaire daad beschouwd, die vergaande consequenties voor de scholieren heeft.

De film ging op het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2018 in première en werd voor de Duitse Filmprijs 2018 genomineerd.

film: Das Schweigende Klassenzimmer
Film: Father