Filmhuis De Wardborg

Activiteiten volwassenen 9 Filmhuis De Wardborg

Films van betekenis.

Films die ons ‘aanspreken’. Films die midden in het leven staan .. of net er buiten.

Wat is er mooier dan samen in een gezellige omgeving films te beleven die iets zeggen over ons, onze relaties en onze samenleving. De intieme ‘huiskamer’ omgeving van ons mooie nieuwe filmzaal in het dorpshuis biedt een uitgelezen plek om onder het genot van een hapje en drankje na afloop in gesprek te gaan over de thema’s, over wat ons in de film raakt, waar we ons in herkennen of wat het voor ons kan betekenen.

Zin om mee te doen? Iedere laatste vrijdag van de maand is het filmhuis geopend vanaf 19.30u.

Heb je een passie voor film en zin om mee te denken voor het programmering? Neem dan contact op met Raymond Ygosse via filmhuis@dewarborg.nl

Vrijdag 29 april

19:30 - 23:00 uur film duurt 126 min

De Wardborg

€9,- incl. drankje

min. 10 personen

De film van de maand april is: The Children Act” (2018)

Fiona Maye (Oscar®- winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, DUNKIRK) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

Film: Children Act
film: Das Schweigende Klassenzimmer
Film: Father