Fotografiecursus
gevorderd

Bart Stornebrink

Deze cursus is speciaal voor de fotograaf die al weet hoe de camera werkt, maar er meer uit wil halen. Het is ook een mooie vervolgcursus voor als u de basiscursus al hebt gevolgd.

Deze cursus gaat dieper in op het maken van zowel een technisch als een esthetisch goede foto en gaat dus niet meer in op de functies van de camera. Die worden als bekend verondersteld. Wel gaat u leren hoe je die functies het beste kunt inzetten in bepaalde situaties. We kiezen daar drie thema’s voor; macro fotografie, landschapsfotografie en straatfotografie.
Elk type camera kan deelnemen. Na deze cursus beheers je de camera nog beter, kijk je anders naar je omgeving en ben je geïnspireerd om vaker zelf op pad te gaan.

Tijdens de cursusavonden wordt uitgebreid ingegaan op deze drie thema’s. Vooral het plan van aanpak, praktijktips en compositie zullen aan bod komen. U wordt gevraagd om voorafgaand aan iedere avond een aantal eigen foto’s betreffende het thema aan de docent toe te sturen. Deze zullen op de avond zelf besproken worden en van goede tips worden voorzien.

Tijdens de praktijk dag gaat u onder leiding van de docent met een van de drie thema’s aan de slag op locatie. Het thema wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden, het seizoen en de voorkeur van de cursisten.
Meebrengen op de praktijk dag: uw camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex) en beschikbare objectieven.

Tijdens de laatste cursusavond wordt het gemaakte werk uitgebreid geëvalueerd en krijgt u ook een korte demonstratie van een goede fotobewerking.

16 & 23 februari en 2 maart | Theorie

16 maart | Foto bespreek avond

Woensdag 19:30 - 21:30 uur

Zaterdag 5 maart 9:00 - 13:00 | Praktijk dag

Organisator: Bart Stornebrink

€ 150,- | Lesmateriaal € 10,-

Inclusief: koffie/thee, pdf van de cursus en een boekje over fotobewerking