Terugblik Doe Duurzaam Garderen

Doe duurzaam Garderen

Door

 Woensdag 15 juni jl. was het tijd voor de actie “Doe Duurzaam Garderen“. Tussen 15.00 – 21.00 uur kon iedereen die dat wilde geïnformeerd worden over hoe bewust om te gaan met energie, met de nadruk op besparen. En wat bleek? Er zijn veel meer mogelijkheden dan je denkt.

Als we onze aarde willen bewaren voor toekomstige generaties zullen we bewuster om moeten gaan met ons energieverbruik. Kinderen konden spelenderwijs ontdekken hoeveel water je gebruikt tijdens het douchen, hoe je een huis goed kunt isoleren en op welke manier aardwarmte werkt.

Bij de energieambassadeurs in de energiekeet kon men terecht met allerlei vragen over energieverbruik en besparing en kon men zich inschrijven voor een warmtebeeldfoto of een huisbezoek. ’s Avonds waren er presentaties van de Warmte TransitieMakers, het Energieloket en het Diaconaal netwerk (energiearmoede). Goede, duidelijke informatie over wat je met behulp van kleine aanpassingen allemaal in je huis en leefomgeving kunt doen, en welke mogelijkheden er allemaal zijn tussen “helemaal niets doen………….en een dure warmtepomp aanschaffen”.

Niet geweest maar toch nieuwsgierig geworden?

Nog steeds kunt u een afspraak maken met een energieambassadeur via energieloket@barneveld.nl

Energieloket
Presentatie Duurzaamheid
Duurzame huisjes

Misschien vind je dit ook leuk…

DorpsPubQuiz Garderen

DorpsPubQuiz Garderen

Flitsende start DorpsPubQuiz Garderen in 2023Afgeladen vol was het op...

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel Op 12 januari ontmoetten we elkaar op de...

0 reacties