2e Seizoen DorpsPubQuiz Garderen van start!

Door Aleida Hekman

Team ‘Met de Wijn@tafel’ seizoenswinnaar van vorig jaar bleek vrijdagavond 14 oktober, tijdens de eerste DorpsPubQuiz van het nieuwe seizoen, opnieuw de meeste vragen goed te hebben. Het team werd, met een halve punt verschil, op de voet gevolgd door ‘Damclub Garderen’ en team ‘De Bokkenbaauwers’ dat, met eveneens een half punt verschil op de nummer twee, de derde plek innam.

Teunette Koffijberg en Coriene Bokhorst besloten, na het succes van vorig jaar en mede door de vele positieve reacties en blije deelnemers, een nieuw DorpsPubQuiz seizoen te organiseren. Samen met Maarten en Rik Bronkhorst en Aleida Hekman werd in overleg met Ebbo van Engelen (Culinair on Fire) en Klaas Oudendorp (nieuwe beheerder van dorpshuis de Wardborg) besloten weer vier quizavonden in te plannen. De avonden zijn verdeeld over het winterseizoen, twee eind dit jaar en twee begin volgend jaar. Per avond kan er weer gequizd worden voor een avondoverwinning. De teams die drie of vier keer meedoen komen in aanmerking voor de seizoen overwinning en de wisselbeker.

Dat er veel animo voor de DorpsPubQuiz is werd al duidelijk bij de inschrijving. Toen op 1 september om 12.00 uur de inschrijving open ging bleek deze, tot groot ongeloof en verbazing van de organisatie, al om 12.10 uur helemaal vol te zitten. Het was bekend dat de DorpsPubQuiz Garderen leeft, maar het idee dat er, in Garderen, op 1 september om 12.00 uur ’s middags, twintig mensen bij een computer zitten om een team in te schrijven voor een DorpsPubQuiz leek sterk overdreven. Na appjes van teleurgestelde, boze en verdrietige mensen die met hun team net achter het net leken te vissen, bleek er een fout in de inschrijfformule te zitten. In plaats van aantal deelnemende teams, was er door enkelen het aantal deelnemende teamLEDEN ingevuld… We hopen wel dat de mensen die dit gedaan hebben vrijdagavond, tijdens de DorpsPubQuiz, beter opgelet hebben.

Uiteindelijk werd de inschrijving bij 22 teams stopgezet. Echter werd in dorpshuis de Wardborg, door ziekte bij team ‘Erratum’, de strijd door 21 teams aangegaan. Met drie volledig nieuwe teams en enkele teams die, na teleurstellende resultaten in het vorig seizoen, in een andere samenstelling beter dachten (let wel.. dachten…) te scoren. Daarnaast waren enkele teams van naam veranderd in de hoop hiermee een beter resultaat te behalen. ‘De Wandelsubclub’ werd veranderd in een ‘veelbelovend’ team ‘Tafelkleed’ en het team van ‘de Oudendorpjes’ dacht ook met hun nieuwe teamnaam ‘OMANIDO’ meer punten te scoren. Van team ‘Tafelkleed’ weten we inmiddels dat het tafelkleed vooral handig bleek om de gevallen wijn te absorberen en dat deze wisseling verder geen enkele bijdrage leverde aan een hoger puntenaantal. En bij team ‘OMANIDO’, wat bij navraag een afkorting van Oud MAar nog net NIet DOod blijkt te zijn, scheelde daar, gezien de einduitslag, inderdaad maar bar weinig meer aan.

Voor het eerst was ook de brandweer uitgerukt naar de Wardborg, zij namen deel met een dames- (Golden Girls) en herenteam (Spuit 11). Hoewel Spuit 11 er erg op gebrand was keek het team bij héél véél vragen alsof ze water zagen branden. De uitdrukking: ‘gaan als de brandweer’ leek dan ook niet erg op zijn plek voor dit team. De uitdrukking ‘Spuit 11 geeft ook modder’, bleek méér dan volledig van toepassing. Gelukkig vonden ze de kaas en de warme hapjes (gesponsord door Nico en Patrick van Slagerij van Engelen) erg lekker.

Er was een gevarieerde quiz samengesteld, met wederom plaatjesrondes, muziekrondes, een mix and match ronde en veel algemene kennisvragen. Hoogtepunt bleek de koekhapronde waarbij verschillende soorten koekjes geproefd moesten worden. Nog wel even voor de mensen die denken dat het vanzelf gaat én voor de mensen die denken dat we alles zo aangeleverd krijgen: de avond vóór de DorpsPubQuiz zijn er door de dames van de organisatie, volledig volgens de HACCP code, eigenhandig 200 koekjes verkruimeld met een vijzel en een foodprocessor. Deze zijn eigenhandig in 240 kleine bakjes geschept (gesponsord door Chung Man). De kleine bakjes zijn eigenhandig genummerd en daarna per tien wederom eigenhandig in 24 grotere bakjes gedaan. En dat alles in het diepste geheim, want er moest ook nog eens rekening gehouden worden met twee zeer nieuwsgierige echtgenoten, vier kleine potjes met grote ogen en oren, verschillende nieuwsgierige buren, vrienden en kennissen voordat de bakjes uiteindelijk ongezien, in de Wardborg, op tafel stonden. Kortom uitdagingen genoeg.

Hoe lastig een uitslag te voorspellen is bleek ook deze avond maar weer. Verschillende teams streden tot het laatst om de eerste plek. Team ‘Vaarkamp’, tijdens vorige quizzen altijd goed voor een vaste zestiende plek bleek nu ineens verrassend in de bovenste regionen te verschijnen. ‘Het Dreamtiem’ bleek tijdens de twee tussenstanden, tegen alle verwachtingen in, de eerste plaats te bezetten. Voor beide teams bleek de hoge positionering helaas niet te consolideren. Daarnaast waren er, mede gezien de uitdagende teamnaam, hoge verwachtingen van nieuwkomer team ‘The Hatefull Eight’ maar zij konden deze verwachtingen echter niet waarmaken, misschien toch de naam veranderen in ‘Inglourious Basterds’ ?? Daarom was het weer spannend tot het eind. Met miniem puntenverschil mocht uiteindelijk team ‘Met de Wijn@tafel’ de avondhoofdprijs, een prachtige ijstaart gesponsord door ‘de IJstijd’, in ontvangst nemen. Team ‘Vaarkamp’ zakte weer af naar de voor hen vertrouwde regionen en het ‘Dreamtiem’ behaalde uiteindelijk een mooie zesde plek. Volgens Martijn Strijbos (A.K.A. Paddo) werd team ‘Obelix’ dankzij teamcaptain Jasper goede vijfde en was hij er van overtuigd dat ze zonder Jasper zeker derde geworden waren.

Stefanie de Vries van team ‘de Kruuten’ was de aller slimste van de avond. Ze mocht een mooie fles wijn in ontvangst nemen. Zij had de meeste kennis over Suske en Wiske in de rood/groen ronde.

Wat ook nog benoemd moet worden is dat de organisatie weer werd bijgestaan door een geweldig team vrijwilligers in de bediening: Tineke, Arjet, Yvonne en Lisa, want zeg nou zelf, zonder deze dames was het niet goed gekomen en zou het bovendien lang niet zo gezellig zijn geweest.

Zoals jullie gezien en gehoord hebben is er vanuit de Wardborg veel moeite gedaan om het DorpsPubQuiz plezier te verhogen. Er zijn tafels aangeschaft en de geluidsinstallatie is uitgebreid, waarvoor dank! Tot slot nog een woord van dank aan alle sponsoren deze avond: de IJstijd (mooie ijstaart), Nico en Patrick van Slagerij van Engelen (lekkere warme hapjes), Chung Man van GIGI’s in Voorthuizen (plastic bakjes), de Wardborg (bittergarnituur prijzen) en Ebbo van Engelen van Culinair on Fire voor het beschikbaar stellen van materiaal.

De volgende DorpsPubQuiz staat gepland op vrijdag 18 november graag zien we jullie dan. Inschrijven voor deze DorpsPubQuiz is helaas niet meer mogelijk.

Aleida Hekman.

De uitslag

Positie

Teamnaam Som van Totaal

1

Met de Wijn@tafel

73

2

De Damclub

72,5

3

BokkenBaauwers

72

4

DeurDauwers 2.

71,5

5

Team Obelix

70,5

6

Dreamttiem

69,5

DeurDauwers 1.

69,5

8

De Kokkies

65,5

9

The Hatefull Eight

65

Zes Wijn Graag!!

65

11

Tafelkleed

64,5

12

Kweetnie

63,5

13

Per Seconde Grijzer

63

14

Team Vaarkamp

61

15

De Denktank

60,5

16

MTC Wardlo

59,5

Team de Kruuten

59,5

18

The Golden Girls

58,5

19

Team Ongeregeld

57,5

20

Team Omanido

52,5

21

Spuit 11.

43

22

Erratum (ziek)

0

Misschien vind je dit ook leuk…

DorpsPubQuiz Garderen

DorpsPubQuiz Garderen

Flitsende start DorpsPubQuiz Garderen in 2023Afgeladen vol was het op...

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel Op 12 januari ontmoetten we elkaar op de...

0 reacties