Wederom volle zaal bij derde DorpsPubQuiz Garderen

DorpsPubQuiz Kweetnie

Door

Hoewel de naam anders doet vermoeden mocht team ‘Kweetnie’ afgelopen vrijdagavond tijdens de derde DorpsPubQuiz in Garderen de hoofdprijs in ontvangst nemen. Met teams ‘Quiznix en ‘Met de Wijn@Tafel’ op een mooie gedeelde tweede plaats. ‘Deurdauwers 1’ plaatste zich knap als vierde, terwijl ‘Deurdauwers 2’ dit keer genoegen moesten nemen met een zesde plek. Wederom was het puntenverschil aan de top minimaal.

Team ‘Kweetnie’ bleek alles in de strijd te werpen voor een avondoverwinning. In eerste instantie dacht het team ongemerkt met 7 personen deel te kunnen nemen de quiz, waar 6 personen is toegestaan. Na inmenging van- en dreigen met diskwalificatie door de jury besloot ‘Kweetnie’ joker Herman af te staan aan het team van ‘de Kokkies’ die, door omstandigheden, maar met z’n vieren waren. ‘De Kokkies’ wisten nog een gastspeler aan te trekken. Dit bleek een hele goede zet want dankzij deze twee wist het team namelijk de voor hen hoogste notering ooit in het klassement te behalen en werden ze verdienstelijk vijfde.

Quizmasters Rik- en Maarten Bronkhorst hadden weer een gevarieerde quiz in elkaar gezet, waarbij over het algemeen de kennis van hondenrassen redelijk was en de muziekrondes geen grote problemen opleverden. Bij de plaatjesronde met spreekwoorden en gezegden moesten alle teams de ijdele hoop, alles goed te hebben, laten varen en ook het plaatje met de laatste loodjes die het zwaarst wegen bleek te moeilijk voor alle teams.

Dat de quiz leeft onder de deelnemers blijkt wel uit het feit dat een deelnemer uit het team van ‘de Bourgondiërs’ in de afgelopen periode dagelijks het nieuws op de voet gevolgd heeft. Hij had zodoende bedacht dat er vast een vraag zou komen over de president van Oekraïne. Omdat hij echter moeilijk kon onthouden hoe je deze naam precies schrijft had hij hem voor de zekerheid op een briefje geschreven en meegenomen. Dat leverde zijn team toch maar mooi een punt op.

Wimco Baauw bleek de slimste van de avond in de rood-groen ronde en hij mocht een zorgvuldig uitgekozen en lekkere chocoladepaaskip in ontvangst nemen. Dat deze kip direct de nek omgedraaid werd leidde echter tot ontstemming bij enkele mensen in de zaal. Deze mensen was het echter ontgaan dat het om een plofkip ging.

En weer mochten organisatoren Coriene Bokhorst en Teunette Koffijberg in dorpshuis de Wardborg twee nieuwe teams verwelkomen. Beide teams (MTC Wardlo en Driemtiem) deden naast de 17 al bekende teams volop mee voor de hoofdprijs en eindigden knap in de top tien. Zoals eerder gezegd ontliepen de teams elkaar niet veel. Waarbij het puntenverschil tussen de nummer 1 en de nummer 15 maar 10 punten bleek. Daarna volgen er nog enkele teams waarvoor meedoen belangrijker is dan winnen. Hoewel deze teams erg hun best deden en de organisatie al het mogelijke deed om deze teams te stimuleren en aan te moedigen, had dat niet al te veel effect. Ze hebben het goed geprobeerd en gelukkig werd uit betrouwbare bron vernomen dat ze wel heel veel plezier hebben gehad.

Team ‘Kweetnie’ mocht dan ook aan het eind van de avond de felbegeerde hoofdprijs in ontvangst nemen. De mannen kregen een mooie borrel bon, gesponsord door Meesterbouwer Jan Schuur uit Speuld, uitgereikt. En natuurlijk zal het de deelnemers niet ontgaan zijn dat er wederom hapjes (kaas, worst, bittergarnituur) gepresenteerd werden. Ditmaal mogelijk gemaakt door Infinance (Jasper de Wilde) en Van Den Brink Elektrotechniek (Melvin van de Brink).

Op 20 mei a.s. staat de volgende DorpsPubQuiz gepland. Dit is tevens de laatste pubquiz van dit seizoen en op deze avond zal ook bekend worden welk team de wisselbeker, beschikbaar gesteld door stichting de Wardborg, in ontvangst mag nemen. Teams die in het afgelopen seizoen minimaal drie keer mee hebben gedaan komen voor deze wisselbeker in aanmerking. Het team wat overall de meeste punten behaald heeft gaat niet alleen met deze mooie beker maar ook met een seizoen hoofdprijs, die absoluut de moeite waard is, naar huis.

De uitslag

Plaats

Teamnaam

score

1

Kweetnie

72

2

Quiznix

71

 

Met de Wijn@Tafel

71

4

Deurdauwers 1.

70,5

5

De Kokkies

70

6

Deurdauwers 2.

67

 

MTC Wardlo

67

8

Driemtiem

66,5

9

De Ouwendorpjes

66

10

Daaroedi

65,5

 

‘Zes Wijn Graag’

65,5

12

De Bourgondiërs

64,5

13

De Pottenbakkers

64

14

Erratum

63,5

15

Team Compleet

62,5

16

Damclub Garderen

60

 

Team Vaarkamp

60

18

Obelix

57,5

19

Wandelsubclub

54,5

Tekst geschreven door: Aleida Hekman

Misschien vind je dit ook leuk…

DorpsPubQuiz Garderen

DorpsPubQuiz Garderen

Flitsende start DorpsPubQuiz Garderen in 2023Afgeladen vol was het op...

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel Op 12 januari ontmoetten we elkaar op de...

0 reacties