Lezing De Wolf

Deel dit bericht op social media

Facebook
X
Pinterest

Lezing De Wolf

Na een lange periode van afwezigheid is de wolf terug in Nederland. Wolven uit andere landen trekken naar Nederland op zoek naar nieuwe leefgebieden, en met succes, aangezien er al meerdere roedels zijn gevestigd. Is dit goed of slecht nieuws? Hoe dan ook, het is een feit waar we niet omheen kunnen. Als toppredator draagt de wolf bij aan een compleet en goed functionerend ecosysteem, maar dit roept discussie op tussen voor- en tegenstanders.

Marc Wilbers vertelt je graag alles over het leven, ecologie en actuele verspreiding van de wolf. Naast allerlei wetenswaardigheden en het laatste nieuws over de wolf, laat Marc Wilbers het gedrag van wolven en andere dieren zien d.m.v. van foto’s en video’s.

Tijdens zijn lezing krijg je antwoorden op vragen als: Hoe leven wolven? Hoe communiceren wolven met elkaar? Waar jagen wolven op? Hoeveel kilometers lopen ze op een dag? Hoe kun je sporen van de wolf herkennen? Wat moeten we doen als we een wolf tegenkomen? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Wat is de impact van de wolf in het landschap? En op biodiversiteit? Kunnen mens en wolf samenleven?

Ook worden actuele vragen besproken zoals:

  • Kan ik nog wel het bos in?
  • Loopt mijn hond gevaar?
  • Hoe bescherm ik mijn landbouw- en hobby dieren?


Marc bespreekt de rol van de wolf in de voedselketen, waardoor hij automatisch het thema “Rewilding” aansnijdt. Hij behandelt het verlies van onze grote megafauna en het effect daarvan op onze biodiversiteit, evenals het vervangen van alle grote grazers en de manieren waarop we de natuur in de afgelopen decennia weer iets completer proberen te maken.

Activiteiten agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Het contact fomulier is met succes verzonden.