de Wardborg logo wit

Verslag pubquiz januari 2023

Deel dit bericht op social media

Facebook
X
Pinterest

DorpsPubQuiz Garderen nieuwe jaar goed begonnen.

Team Erratum wist tijdens de eerste DorpsPubQuiz in het nieuwe jaar beslag te leggen op de eerste plaats, het Driemtiem en De Damclub Garderen werden gezamenlijk tweede. Deurdauwers 1. wist knap de derde plek te bemachtigen.

Dorpshuis De Wardborg zat weer afgeladen vol vrijdag 20 januari. Door het maximale aantal van 22 teams werd de DorpsPubQuiz, met dit keer als thema ‘Een terugblik op 2022, aangegaan. Penningmeester Teunette Koffijberg had groen licht gegeven om namens de organisatie iedereen een nieuwjaarsborrel aan bieden en Coriene Bokhorst waarschuwde in haar openingswoord al voor een pittige quiz. En pittig was de quiz zeker, in alle opzichten.

Waar de vorige keer een deel van de Kokkies ontbrak in verband met de geboorte van een baby, was nu zelfs de hele familie Kok afwezig in verband met het 89e verjaardagsfeest van oma.  We hopen dat de familie Kok zich in de Kruimelstaete beter en rustiger gedragen heeft dan dat ze tijdens de DorpsPubQuiz doen. Aangezien er altijd teams op de reservelijst staan, was het voor het eerst dat het team van Gemmie (de vrijwilligerscoördinator van De Wardborg) mee kon doen. Hoewel Gemmie van tevoren dacht met vier personen deze quiz wel even het hoofd te kunnen bieden moest ze hier later toch op terug komen. Met haar team Quiztetnie, en nee we zeggen niets over de naam van het team en de resultaten, behaalde ze een 19e plek.

De organisatie had zich weer ingezet om er een leuke, gevarieerde DorpsPubQuiz van te maken. Het thema: ‘Een terugblik op 2022’ klinkt overzichtelijk en dat de quiz moeilijk zou worden was bekend. Maar aan de resultaten van de quiz te zien leek iedereen het jaar 2022 graag snel te willen vergeten want bij een flink aantal teams leek 2022 echt volledig uit het geheugen verdwenen. Hoewel de meeste teams nog wel wisten in welke maand Elizabeth II overleed, (september) was het trieste nieuws dat ons aller Piet Paulusma niet meer is, alweer vergeten (maart). En als de teams al wisten wie Glenda Batta (Glennis Grace) is, waren ze het er wel over eens dat ze veel te weinig straf gekregen had, maar het exacte aantal taakstrafuren (200) wisten de meeste teams niet. Dieptepunt was echter dat zelfs diehard Ajaxfans niet meer wisten, of dit verdrongen hadden uiteraard, dat Ajax in de Championsleague twee keer(!) een hele dikke nederlaag leed tegen hetzelfde team (Napoli).

En dan was er nog de proefronde, dit keer met diverse kruiden. Deze kruiden waren beschikbaar gesteld door Yvonne van de Pol van Meesterkruiden, waarvoor heel hartelijk dank. Omdat we vanuit de organisatie altijd strikte geheimhouding over de vragen en rondes nastreven, was dit een uitdaging. Yvonne altijd enthousiast, van goede wil en zeer behulpzaam mocht ook in haar kring niet laten weten dat deze ronde plaats zou vinden. Uit betrouwbare bronnen hebben we begrepen dat dit bijna geluk is. Gelukkig heeft deze voorkennis bij de teams niet tot betere resultaten geleid. Zelfs het team waarvan de teamleden (lees Bennie Bronkhorst en Berry van de Brink) dagelijks met deze kruiden werken, wisten niet alles. We snappen het als je koriander, komijn, kaneel en kruidnagel door elkaar haalt maar dit team wist zelfs de Italiaanse kruiden niet te herkennen.

Dat de DorpsPubQuiz moeilijk én spannend was blijkt wel uit de eindstand en het puntentotaal. Waar normaliter de winnaar van de quiz een puntentotaal boven de 70 heeft, had winnaar Erratum nu 65,5 punten, een half puntje meer dan het Driemtiem en de Damclub (zie bijlage voor de gehele uitslag van de quiz). Voor Deurdauwers 1. én 2. was er nog een speciale vermelding en verdienden ze een bittergarnituur. Dit omdat ze voor het eerst in de geschiedenis van de DorpsPubQuiz tot aan ronde zeven niet waren komen klagen, zeuren of bezwaar maken bij de jurytafel. Helaas was in ronde acht het hek weer van de dam en was de teamcaptain van Deurdauwers 1. alweer op weg naar de jurytafel, gelukkig kwam hij op zijn pad de quizmaster tegen die hem op straffe van een rondje bitterballen voor de hele zaal terug op zijn plek zette. Wel moet vermeld worden dat deze teamcaptain ook een compliment verdient. Hij heeft samen met Bert Kruitbosch van Team de Kruuten ‘s middags in de snelste tijd ooit, goed gezind en zonder mopperen, de zaal helpen opbouwen waarvoor dus dank aan Mark Bokhorst en aan Bert uiteraard. En enorm fijn dat Mark zich voor de volgende keer alweer heeft aangemeld waarbij hij wederom een nieuw record wil vestigen.

Dan was er nog de verrassing van de avond, team OMANIDO die gemiddeld vijf punten per ronde scoort, bleek ineens in de muziekronde alles goed te hebben en tien punten gehaald te hebben. Dat moest gevierd worden natuurlijk met een bittergarnituur. Wel moet gezegd worden dat de BokkenBaauwers in deze ronde ook alles goed hadden en ook bitterballen verdienden. Door deze tien belangrijke punten steeg team OMANIDO ineens in het klassement. Vanuit de onderste regionen behaalden ze nu een mooie plek in de middenmoot. En waar sommige teams tegenvielen, we noemen hier geen namen, kunnen andere teams dus zomaar ineens verrassend goed scoren. Hoewel dit keer die gedroomde vijfde plek voor Team Vaarkamp weer ver buiten bereik bleek, werd team Obelix ditmaal dankzij Martijn Strijbos, Bennie Bronkhorst en Berry van de Brink geen vijfde maar achtste. Teamcaptain Jasper de Wilde heeft aangeven maatregelen te zullen nemen.

Wieger van team Erratum won de prijs voor de slimste van de avond in de rood-groen ronde. Hij mocht een lekkere fles wijn in ontvangst nemen. Uiteraard stonden er op tafel weer gesponsorde hapjes. Ineke Schuiteman van Schuiteman Woninginrichting en Johan Kommer van Kommer Motors VOF sponsorden de koude hapjes terwijl Gert en Yvonne Schuiteman van Slagerij Schuiteman de warme hapjes verzorgden. Super!!

Zoals gezegd mocht team Erratum de avondhoofdprijs in ontvangst nemen. Dit keer een bon van snackbar ’t Speuldje, ook deze werd gesponsord door Yvonne van de Pol van Meesterkruiden.

Alle sponsoren heel hartelijk dank en eveneens een woord van dank aan de Gemeente Barneveld die gezien het maatschappelijk belang van de DorpsPubQuiz een bedrag beschikbaar gesteld heeft ter ondersteuning van de uitvoer van de DorpsPubQuizzen. Waarbij we nogmaals benoemen willen dat de organisatie geen winstbelang heeft en alle inkomsten ten goede komen aan- en geïnvesteerd worden in de DorpsPubQuiz en dorpshuis De Wardborg. Tot slot een woord van dank aan het horecateam o.l.v. van Klaas: Yvonne, Tineke, Erika en Marjon wij waren wederom enorm blij met jullie inzet.

De volgende en tevens laatste DorpsPubQuiz van dit seizoen staat gepland op vrijdag 17 maart a.s. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Eindstand 3e DorpsPubQuiz seizoen 2022-2023

PositieTeamnaamSom van Totaal
1Erratum65,5
2De Damclub65
Driemtiem65
4DeurDauwers 1.62
5Per Seconde Grijzer59,5
6Met de Wijn@Tafel59
7Team Vaarkamp57,5
8Team Obelix56,5
9De DenkTank55,5
10DeurDauwers 2.55
11Kweetnie54,5
12The Hatefull Eight54
Zes Wijn Graag!!54
14MTC Wardlo52
Team Tafelkleed52
16OMANIDO50,5
17de BokkenBaauwers50
18The Golden Girls45
19Quistetniet44
20Team de Kruuten43,5
21Team Ongeregeld39,5
22Spuit 11.28,5
23(leeg)0

Team Erratum winnaars van de avond

Wieger, winnaar rood/groen ronde

Activiteiten agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Het contact fomulier is met succes verzonden.