Logo de Wardborg

Bibliotheek

Houd je van lezen? Lees dan mee!

In de ontmoetingsruimte van het dorpshuis is de bibliotheek gevestigd. Romans, thrillers, fantasie & sciencefiction, biografie, geschiedenis, kinderboeken, bibliotheek De Wardborg biedt verschillende soorten genres voor jong & oud.

Als vrijwilligers van de bibliotheek spannen wij ons in om voor u zoveel mogelijk mooie en interessante boeken te scoren en deze uitleen klaar te maken. Mochten er vragen zijn onze gastvrouwen staan voor u klaar!

De openingstijden zijn: dinsdag van 18.30 – 20.00 uur, woensdag van 14.00 – 16.00 uur, donderdag van 10.00 – 12.00 uur en op vrijdag van 10.45 – 11.45 uur (tijdens het Krantcafé) en van 14.00 – 16.00 uur.

Het is gelukt om twee nieuwe gastvrouwen te werven zodat we ook op dinsdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur open kunnen.
De nieuwe openingstijden gaan in met ingang van 9 januari 2024.
 
 
 
 
voorlezen

Bent u benieuwd welke drie boeken de gastvrouwen volgende maand aanraden? Volgende maand is het de beurt aan:  Sandra Mouw.

Voorlopig is dit de laatste top 3 vanuit de gastvrouwen. Vanaf januari laten we u kennis maken met de gastvrouwen van de bibliotheek d.m.v. een interview.

Haar favouriete top drie is:

1. “Zo goed als nieuw” – Petra Vollinga
 
Wie koopt er niet eens iets op Marktplaats, iedereen toch wel? Een antiek bed, een bereisde rugzak of een mooie vaas! Alle advertenties hebben een eigen verhaal, maar dat je er de liefde van je leven kan vinden….. dat had toch niemand verwacht.
Een heerlijk romantisch verhaal met een mooi einde,  echt een aanrader…
 
zogoedalsnieuw
2. ” Leven en laten leven” – Hendrik Groen
 
Wie kent ze niet, de boeken van Hendrik Groen? Prachtige eigentijdse verhalen met een beetje spot en humor zoals we dat van Hendrik Groen gewend zijn. 
Als Arthur “helaas” wordt ontslagen en hij een riante ontslagvergoeding krijgt, veranderd zijn nogal saaie leventje in nieuwe kansen. Het verhaal geeft stof tot nadenken en schept nieuwe uitdagingen.
Een genieten met een glimlach – roman.
levenenlatenleven
3. “Mijn verloren dochter” – Kristin Hannah
 
Een paar maanden geleden vroeg een bibliotheeklid om een titel van Kristin Hannah, genaamd, “Verder dan de sterren”, toen ik daar naar op zoek ging kwam ik erachter dat zij meerdere prachtige romans geschreven heeft en dat ze prachtig schrijft. Haar boeken zijn meeslepend, ontroerend en spannend. Eenmaal beginnen met een boek, dan wil je het in één  keer uitlezen. Als je leven anders loopt zoals je in gedachten had en er iemand op je pad komt die je helemaal niet kent, maar waar je een klik mee krijgt, veranderd je hele leven en kom je terecht in een reeks van gebeurtenissen waar je je niet op kon voorbereiden. Ga lezen en laat je verrassen!!!
mijnverlorendochter

De prijzen van contributie/lidmaatschap voor de bibliotheek zijn per 1 januari 2023 verhoogd naar €12 per jaar. Per 1 januari 2024 wordt naar ieder lid (18 jaar of ouder) een factuur verzonden voor de periode 1 januari 2024 t/m 31 december 2024. In het jaar 2023 (dit is voor de interne administratie een overgangsjaar) wordt u nog belast voor de openstaande maanden .

VOORBEELD:
Stel u bent lid geworden op 15 juli 2022 dan hebt u betaald tot en met juni 2023. U krijgt dan in juli 2023 nog een factuur voor de periode 01 juli 2023 t/m 31 december 2023. Dit bedraagt €6 voor de resterende 6 maanden.

 
De nieuwe aanwinsten blijven binnenkomen, in totaal zijn er weer 150 boeken toegevoegd aan de collectie, loop eens binnen en laat u verrassen!
 
 
 

In onderstaande pdf vindt u de boeken die wij te leen hebben.

Bedankt voor je inschrijving

Het contact fomulier is met succes verzonden.