Bibliotheek

Wanneer

Dinsdag van 18:00 tot 20:00 uur
Woensdag van 14:00 tot 16:00 uur
Donderdag van 10:00 tot 12:00 uur
Vrijdag van 10:45 tot 12:00 uur
Vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur
Zaterdag t/m Maandag gesloten

Kosten

Tot 18 jaar gratis
Vanaf 18 jaar €10 per jaar

Houd je van lezen? Lees dan mee!

In de ontmoetingsruimte van het dorpshuis is de bibliotheek gevestigd. Romans, thrillers, fantasie & sciencefiction, biografie, geschiedenis, kinderboeken, bibliotheek De Wardborg biedt verschillende soorten genres voor jong & oud.

Als vrijwilligsters van de Bibliotheek spannen wij ons in om voor u zoveel mogelijk mooie en interessante boeken te scoren en deze uitleen klaar te maken. Mochten er vragen zijn onze gastvrouwen staan voor uw klaar!

De Wardborg Aanbeveling van Mei
De bibliotheek binnen de Wardborg wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers, die uiteraard zelf ook graag lezen. Elke maand zal één van de gastvrouwen haar top 3 van boeken delen. Deze maand is het de beurt aan Herma Bakker.
( > klik op de boeken voor nog meer achtergrond informatie)

1.

Amsterdam 1982. Lydia wil de plannen van haar overleden vader om een kaasfabriek op te zetten met stoomkracht voortzetten.

Helaas is dat als alleenstaande vrouw in die tijd onmogelijk. Ze gaat daarom een samenwerkingsverband aan met een moderne boer uit de omgeving. Dat het geen makkelijke opgave is lees je in dit boek. Een boek dat blijft boeien!

2.

Het verhaal van een 11-jarig meisje dat met de rijke ouders van haar vriendin mee naar Engeland reist. Daar ontmoet ze de erfgenaam van landgoed Astbury. Het verblijf in Engeland krijgt daardoor een ander karakter.

Een eeuw later komt een gevierde actrice naar het inmiddels verwaarloosde landgoed en ontmoet daar een Indiase man die naar het landgoed is gekomen op zoek naar zijn familie geschiedenis. Samen ontdekken ze geheimen die decennialang verborgen zijn gebleven. Ik heb al heel veel van Lucinda Riley gelezen maar ook deze overtreft weer het vorige boek.

3.

Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op haar buurman. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren. Ze leed destijds aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is.

Wanneer ze merkt dat haar beoogde advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel. Meeslepend… zoals alle boeken van Nicci French!

Bent u benieuwd welke drie boeken de gastvrouwen volgende maand aanraden? Volgende maand is het de beurt aan Ineke Schuurman!

Nieuwe Aanwinsten

Aanpassing abonnementsprijs 2023

De prijzen van contributie/lidmaatschap voor de Bibliotheek worden per 1 januari 2023 verhoogd naar €12 per jaar. Per 1 januari 2024 wordt naar ieder lid (18 jaar of ouder) een factuur verzonden voor de periode 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.

In het jaar 2023 (dit is voor de interne administratie een overgangsjaar) wordt u nog belast voor de openstaande maanden .

VOORBEELD: Stel u bent lid geworden op 15 juli 2022 dan hebt u betaald tot en met juni 2023. U krijgt dan in juli 2023 nog een factuur voor de periode 01 juli 2023 t/m 31 december 2023. Dit bedraagt €6 voor de resterende 6 maanden

Download de Collectie lijst

Onze boekencollectie is in PDF vorm te downloaden. Dit bestand word regelmatig bijgewerkt.

Kast met boeken Bibliotheek De Wardborg
Lezen in de bibliotheek De Wardborg
Bibliotheekkast De Wardborg