de Wardborg logo wit

Nieuw seizoen dorpspubquiz Garderen begonnen

Deel dit bericht op social media

Facebook
X
Pinterest

De heren van ‘de Damclub’ zijn het nieuwe seizoen 2023-2024 goed begonnen want zij waren de glorieuze winnaars van de eerste quiz van het nieuwe seizoen. Het ‘Driemtiem’ ging nat in de ijsronde en verspeelde daarmee de eerste plaats. Ondanks dat werden toch mooi tweede. Team ‘Erratum’ meldde zich weer in de hoogste regionen en werd knap derde. Zie voor de gehele eindstand de bijlage.

Wederom zat ons mooie dorpshuis De Wardborg bomvol op vrijdagavond 29 september. Met een flink aantal nieuwe teams en gelukkig ook veel oude bekenden werd de strijd aangegaan. Zo bleek er  tijdens de transferperiode door een aantal team gewisseld te zijn van teamleden. Vermoedelijk in de hoop meer punten te scoren. Zo had OMANIDO al aangegeven, in verband met een verjonging, de teamnaam te willen veranderen naar ‘Joost mag het weten’. Tot hun grote spijt moest ook Joost op veel vragen het antwoord schuldig blijven. Toch eindigden ze iets hoger dan de vorige keren.

Twee teamleden uit het team van de vorige seizoen winnaars ‘Met de Wijn@Tafel’ besloten dit seizoen voor zichzelf en met een eigen ‘Team Zonder Naam’ mee te willen doen. Met als doel nóg beter scoren. De overlopers – zoals ze door hun oud-teamleden betiteld worden – hadden waarschijnlijk toch enorm last van schuldgevoelens want ze eindigden in de onderste regionen. Daarbij moet opgemerkt worden dat ook ‘Met de Wijn@Tafel’ veel minder goed presteerde dan voorheen. Maar het seizoen nog jong en er kan nog veel veranderen. We zijn blij dat ze er (weer) bij zijn.

Verder valt er dit keer over de nieuwkomers veel te vertellen. Zo kenden ‘De Allegaartjes’ een bliksemstart en eindigden ze op de vierde plek. Waarbij wel gezegd moet worden dat in het begin toch stiekem een zevend groepslid trachtte te infiltreren. Uiteraard had de, zoals altijd zeer opmerkzame, jury dit in de gaten en werd daar een stokje voor gestoken.

Danielle en Bernadette deden voor het eerst mee met hun team ‘de Mutsen’. Voor dit team geldt vast, althans dat is onze indruk, het alom bekende motto: “meedoen is belangrijker dan winnen”. Want wees nou eerlijk we moeten ook gezellige teams hebben.

Dan zagen we oude bekenden Evert en Sandra terug, ditmaal met de ‘Veltins Groep’. Ook Evert dacht zijn team versterkt te hebben met Wijnand, Monique, Marieke en Nico. Gelukkig heeft Nico wél veel verstand van ICT en Exelbestanden.

En we mochten ‘de Pennyclub’ verwelkomen. Anne had vorig jaar al verwoede pogingen gedaan om mee te kunnen doen. Nu zijn ze er tot hun en ons grote genoegen bij. Zij kregen wel alvast het advies zich te verdiepen in de geschiedenis van Garderen en omstreken en alle oude Dorpsproats uit het hoofd te leren. Dit om teleurstellingen in de laatste DorpsPubQuiz van het seizoen te voorkomen.

En dan als laatste nieuwkomer team ‘Ozosnel’. Waar deze teamnaam vandaan komt gaan we vast in de volgende DorpsPubQuiz aan Rob vragen. Meest opmerkelijke aan dit team is dat, buiten het feit dat het leuk is dat ze meedoen en dit een onderwijsfamilie is, ze het antwoord op de vraag over de wortel van 9025 echt hartstikke fout hadden (ze waren niet de enigen overigens). En ze daarbij, na drie keer uitleggen, de antwoorden van ronde 8 nóg op het verkeerd blaadje schreven. We hopen echt dat ze vóór de klas beter opletten dan in de klas.

Oja… Even voor alle teams: als de organisatie werkt met een thema wordt dit uiteraard duidelijk en vroeg genoeg doorgegeven. Nu bleken de dames van ‘6 Wijn Graag!!!’ zich verdiept te hebben in het thema Sprengen?? Dit ingegeven door twee mannen met een MTB, dorst en een hele rijke fantasie.

Dan is het de deelnemers vast opgevallen dat recht voor de bar de hele avond één mannetje enorm heeft zitten te shinen. Hoewel Ronalds hoofd altijd wel een beetje glimt, glom deze vanavond helemaal. Een keutel in de maneschijn was er niets bij. Want Ronald en Anita bleken afgelopen week voor het eerst opa en oma te zijn geworden. En liet Ronald trots aan iedereen die maar wilde de foto van zijn mooie kleindochter zien. Door deze blije gebeurtenis ontbraken uiteraard kersverse ouders Rick en Gaelle wat dan weer duidelijk zichtbaar was in het puntentotaal en de eindstand van dit team. Rick en Gaelle vanaf deze plek van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter.

De organisatie had zich weer ingezet om er een mooie en gevarieerde DorpsPubQuiz van te maken. Zo was er eindelijk voor mevrouw Els een vraag over planeten. Helaas had het bestuur van de Wardborg, om onrust te voorkomen, verboden vragen te stellen of opmerkingen te maken over een profvoetbalteam uit Amsterdam.

Inmiddels zijn de leden van de organisatie zich ervan bewust dat elke stap die ze in het dorp zetten gelinkt wordt aan vragen of rondes in de DorpsPubQuiz. Dat bracht ook voor deze quiz weer extra uitdaging met zich mee. Dit keer hadden we, al zeggen we het zelf, wel een hele leuke en bijzondere proefronde: tien verschillende soorten ijs van ‘de IJstijd’. Reinier van de IJstijd had heel bereidwillig en enthousiast zijn medewerking en sponsoring toegezegd. En werden er in het diepste geheim afspraken gemaakt. En dan moet u denken aan stiekeme afspraken na sluitingstijd en in het donker zo ongezien mogelijk van de IJstijd naar het hoofdkwartier aan de Harderwijkweg sluipen. We willen Reinier, Jasper en het team van de IJstijd enorm bedanken. Ze hebben op de dag van de quiz 250 (!) bakjes met 10 verschillende smaken ijs gevuld. Waarbij niets leek wat het was, zo was bijvoorbeeld het perenijs rood en het stracciatella-ijs oranje. Deze bakjes hebben ze zo ongezien mogelijk bewaard en op het moment van de proefronde gekoeld naar de Wardborg gebracht. Reinier vertelde blij te zijn op deze manier iets terug te kunnen doen voor de mogelijke overlast die bezoekers van de IJstijd veroorzaken in de zomer. Wij als organisatie kunnen alleen maar adviseren: heb je nou een smaak geproefd die je heel lekker vond of heb je dingen geproefd waarvan je niet wist wat het was. Ga fijn ijs eten bij de IJstijd en vergeet niet Reinier en Jasper te bedanken voor deze leuke ronde. En voor alle teams: nee helaas het is niet elke keer zo’n feest.

Bij team ‘Kweetnie’ daalde door de combinatie ijs en smaken raden alleen de stemming tot ver onder het  vriespunt. Zij haalden in deze ronde de slechtste score ooit behaald in een proefronde namelijk maar 2 punten. Maar als Reinier ideeën op wil doen voor nieuwe smaken dan kan hij wel weer een beroep doen op dit team. Zo werden namelijk heel creatief en fantasierijk gele vla ijs, Merange (?) en raketijs genoemd.

Zoals eerder gezegd ging de overwinning deze avond naar ‘de Damclub’. In de twee voorgaande seizoenen draaiden ze steeds bovenaan in de stand mee maar werden ze nooit eerste en nu lijkt de ideale teamsamenstelling gevonden te zijn. Ronald Krol (R.K.) heeft het beeld wat in het vorig verslag van hem geschetst is rechtgezet. Hij nam revanche en blijkt véél meer te weten dan hij in het algemeen laat zien. Hij werd de winnaar van de rood-groen ronde en was daarmee de slimste van de avond.

Tijdens de DorpsPubQuiz werden de teams weer kosteloos voorzien van kaas en worst. Ditmaal gesponsord door Herman Kool van camping de Rusthoeve en door Duo Montage van Edwin van de Brink. De warme hapjes werden aangeboden door Ronald Bakker van camping de Wijde Blik. De avondhoofdprijs een borrel bon van Buitenplaats het Loo werd verzorgd door Erik van Nijkerken Camping, Chaletpark- en bospark Zonneland beheer Alle sponsoren enorm bedankt.

Tot slot een woord van dank aan alle horecatoppers die ervoor gezorgd hebben dat iedereen van een drankje en hapje werd voorzien: Jacqueline, Gerlinde, Geke en Ingrid. Verder was natuurlijk Klaas de beheerder van de Wardborg aanwezig. Met deze avond in zijn kielzog Gerrit Boeve. Wat blijkt is dat Klaas stopt als beheerder en Gerrit zijn opvolger gaat worden. Namens de organisatie werd Klaas  hartelijk bedankt voor zijn inzet en werd Gerrit van harte welkom geheten.

Natuurlijk vergeten we niet Marcel, Herman (die twee mannen met een MTB, dorst en een rijke fantasie) en Berry te bedanken. Zij hebben geholpen met het klaarzetten en opruimen van de zaal.

De volgende DorpsPubQuiz staat gepland op vrijdag 17 november. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Wil je sponsoren? Dat mag altijd!

Teunette Koffijberg, Coriene Bokhorst, Rik Bronkhorst Maarten Bronkhorst en Aleida Hekman.

PositieTeamnaamSom van Totaal
1De Damclub71
2Driemtiem68
3Erratum65
4De Allegaartjes64,5
5Per Seconde Grijzer64
6Met de Wijn@Tafel63,5
7The Hatefull Eight61,5
De Deurdauwers61,5
9Ozosnel59,5
10De Pennyclub59
11Team Tafelkleed57,5
12Quizpelturig56
13It’s All-in The Family55,5
MTC Wardlo55,5
15“6 Wijn Graag”55
16OMANIDO54,5
17De Mutsen54
18Veltins Groep51
19T.Z.N. (team zonder naam)50,5
20Kweetnie49
21Het Golden Team48,5
pubquiz

De Damclub’ winnaars eerste DorpsPubQuiz nieuwe seizoen 2023-2024.

pubquiz

Activiteiten agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Het contact fomulier is met succes verzonden.