de Wardborg logo wit

Uitslag Pubquiz 17 november 2023

Deel dit bericht op social media

Facebook
X
Pinterest

Team ‘The Hatefull Eigth’ werd na een heel spannende ontknoping op vrijdag 17 november de verassende winnaar van de tweede DorpsPubQuiz in Garderen. Met een half punt verschil werd team ‘Met de Wijn@Tafel’ goede tweede. ‘De Pennyclub’ en ‘de Damclub’ eindigden gezamenlijk op de derde plaats.

Wederom zat op deze avond ons mooie dorpshuis de Wardborg bomvol. Met het maximum aantal van 23 deelnemende teams werd de quiz aangevangen. De organisatie had haar uiterste best gedaan om er weer een gevarieerde quiz van te maken. Zo werd met het oog op de naderende verkiezingen in een plaatjesronde de actuele kennis van de deelnemers over de huidige politici getest. Er was daarnaast een proefronde met zoete jam waarbij verschillende smaken geproefd moesten worden. Het bleek dat de smaken van bramen, kersen en bosbessen moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. In de geluidsrondes kwamen bekende personen, filmmuziek en Hollandse meezingers voorbij. Jammer dat het geluid in de hoek van de zaal niet optimaal was maar daar wordt voor de volgende keer aan gewerkt, is ons verzekerd door het bestuur van de Wardborg.

Er werd weer heel fanatiek gestreden, zo waren er weer teams die flink doorgeselecteerd hadden in teamsamenstelling. De derde plaats van ‘de Pennyclub’ is dan ook vermoedelijk te danken aan de toevoeging van een BN-er (Arnd) aan het team. Deze bekendheid hield het team gefocust. Tevens waren ‘DeurDauwers’ in een andere samenstelling aanwezig. Echter bleek deze samenstelling alleen maar voor meer verwarring, onenigheid en ongeregeldheid te zorgen. Opmerkelijk was dat ‘team Ongeregeld’ zelfs tot ronde 7 hoog in de ranglijst stond, maar weer in de laatste twee rondes de koppositie uit handen gaf. Helaas eindigden ‘de Golden Girls’ als laatste maar dit lag niet aan de plaatjesronde met politici waarin ze dankzij Diana een dikke 10 scoorden.

Bij ‘team Quizpelturig’ was kersverse vader Rick weer aanwezig, echter verstoorde een noodgeval de quizavond voor dit team. Halsoverkop verlieten Germa en Anita de zaal om EHBO aan Bobby te gaan verlenen. Uit navraag blijkt dat het gelukkig weer iets beter met de harige vriend gaat.

Nico van Beek moest het deze avond weer niet van zijn team hebben, individueel bleek hij wel de slimste van de avond en ging hij met een lekker winterpakket naar huis. Als organisatie hebben we begrepen om de naam ‘Veltins’ niet verder te bedoezelen er de volgende quiz onder een andere naam deelgenomen gaat worden.

De zeer verraste winnaars ‘The Hatefull Eight’ mochten een mooie borrelbon – beschikbaar gesteld door Gasterij Zondag – in ontvangst nemen. Vooral Gert Hein was enorm bij met deze overwinning. “Eindelijk weer een succesje”, zo gaf hij aan.

Er werd heel fanatiek gequizt en dat vinden we leuk, maar uiteindelijk hopen we dat ook dat het vooral om de gezelligheid gaat. Wat we niet zo goed snappen is dat deelnemers bij ons aan de jurytafel komen met antwoorden op vragen die we niet gesteld hebben. Bijvoorbeeld anaconda. Dit zou het antwoord zijn op de vraag: wat is het LANGSTE reptiel ter wereld. Maar die vraag is helemaal niet gesteld. De vraag luidde: wat is het GROOTSTE levende reptiel ter wereld. Het juiste antwoord: ((zee)krokodil). Als we als oplossing anaconda hadden willen horen dan hadden we die vraag heus gesteld.

Ook aan een discussie over het antwoord: de Zwarte Zee hadden we niets, want deze vraag ging over de grootste binnenzee. Hierop was het enige juiste antwoord de Kaspische zee. De Zwarte Zee mag dan iets groter zijn maar het is geen binnenzee. Ook in dit geval hadden we de vraag anders gesteld. En zo was er nog een discussie over: vul de reeks aan 4-9-20-43-… als de vraag drie keer herhaalt wordt en als je dan denkt dat de reeks 4-9-20-43- …4-9-20-43-…4-9-20-43-…. wordt, dan gaat er, denken wij, ergens in het luisteren iets goed mis….Of als jouw team als enige denkt dat het in de muziekronde om de originele Engelstalige artiesten gaat terwijl het Hollandse Meezingers blijken…

Kortom: het was weer een gezellige avond met veel fanatisme en enthousiasme. Dan nog even dit: alle hapjes (warm en koud) worden gesponsord door ondernemers uit het dorp en omstreken. Op deze avond zijn ze geheel kosteloos ter beschikking gesteld door een schilder midden uit het dorp die anoniem wil blijven, Supracom (onderdeel tandartspraktijk Garderen) en door Corné van ‘de Bourgondiër’. Waarvoor heel hartelijk dank! Een woord van dank is ook aan de horecatoppers gericht. In het team onder leiding van Gerrit en Ebbo was een nieuw gezicht te zien: Ans (Kool). Ans vond het zo leuk dat ze spontaan aangeboden heeft de volgende keer weer te helpen. En Lisa was terug, eigenlijk net uit het kraambed. Zoon Dex was aan de zorg van papa Brian overgelaten. En dan natuurlijk nog ‘niet lullen maar poesten’ good-old Arjet die het team compleet maakte. Enorm fijn dat jullie bereid waren te helpen deze avond.

Graag zien we jullie op 19 januari 2024 voor de derde Garderense DorpsPubQuiz van het seizoen.

pubquiznov
pubquiznov

Activiteiten agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Het contact fomulier is met succes verzonden.